10 cazuri in care The Simpsons au prezis mai bine de 100 de ori decat Nostradamus - Dr.Online 10 cazuri in care The Simpsons au prezis mai bine de 100 de ori decat Nostradamus - Dr.Online

Dr.Online

10 cazuri in care The Simpsons au prezis mai bine de 100 de ori decat Nostradamus

The Simpsons reprezinta un serial de desene animate, care a fost recunoscut cel mai lung serial din istoria televiziunii americane si probabil cel mai paradoxal. Eroii serialului traiesc in pas cu lumea moderna, iar paradoxul  consta in faptul ca creatorii serialului au facut mai multe predictii si descoperiri la care nu s-a gandit nimeni. Cum au reusit?

Presedentia lui Trump

In sezonul 11, episodul 17 (anul 2000), Lisa Simpson devina urmatoarea presedinta dupa Trump si vrea sa ridice tara din colaps. In 2017, Trump chiar a devenit presedinte.

Ceasuri inteligente

Intr-un episod difuzat in anul 1995, un personaj foloseste ceasul pentru comutare. Acum acest lucru este posibil in realitate.

Revenirea pe scena a lui Rolling Stones

Tot intr-un episod din 1995, prietenul Lisei sta culcat in pat, iar in spatele lui se afla un afis in care trupa anunta un nou turneu. In 2012, trupa a inregistrat o piesa noua dupa multi ani de tacere.

Traducator al limbii nou-nascutilor

In anul 2013, Biloop Technologic a elaborat o aplicatie care analizeaza plansul bebelusilor si arata ce isi doreste acesta. In sezonul 3, episodul 24, fratele lui Homer elaborase un astfel de dispozitiv pentru a afla de ce plange bebelusul lui Maggie.

Jocul de-a ferma

In sezonul 9, episodul 12, copiii lanseaza simulatorul unei ferme. Jocul nu aparuse atunci.

Virusul Ebola

In 1997, Marge a citit despre acest virus, iar in 2015 a aflat toata lumea despre el. Nu exista antidot impotriva virusului, iar in doar cateva zile, au murit peste 13000 de persoane din cauza virusului.

iPod

Inainte ca Apple sa il lanseze, The Simpson foloseau deja acest dispozitiv. Sezonul 8, episodul 5.

Numele laureatului Nobel

Lisa Simpson ghiceste numele in 2010, iar in 2016 Jagdish Bhagwati castiga premiul pentru economie.

Atacul terorist din 11 septembrie

Sezonul 1997, fratele tine in mana revista din 11.09 cu imaginea celor doua turnuri gemene.

Urmarirea CIA

In anul 2013, Eduard Snowden dezvaluie faptul ca CIA urmareste totul in spatiul informational si comunicational. Lisa ii previne pe fratele ei si pe Marge despre acest lucru intr-un episod din anul 2007.

Coincidenta sau nu?

Creatorii serialului nu se feresc sa abordeze teme politice, de religie sau cultura, motiv pentru care nu este surprinzator faptul ca uneori cuvintele lor devin realitate.