Cum iti poti manifesta iubirea fata de un caine astfel incat sa te inteleaga - Dr.Online Cum iti poti manifesta iubirea fata de un caine astfel incat sa te inteleaga - Dr.Online

Dr.Online

Cum iti poti manifesta iubirea fata de un caine astfel incat sa te inteleaga

Cainii si oameni isi manifesta diferit iubirea. Cainii nu considera ca imbratisarile sunt un semn de afectiune, motiv pentru care trebuie sa ne aratam iubirea astfel incat ei sa o inteleaga. Iata cum poti face acest lucru:

  1. Sprijina-ti corpul pe corpul lui – Cainele se sprijina de tine in momentele de tandrete si acelasi lucru ar trebui sa faci si tu, insa ai grija, nu trebuie sa te lasi pe el cu toata greutatea.
  2. Ridica din sprancene – privitul cainelui in ochi il poate face agresiv, insa daca ridici din sprancene cand il privesti, ii poti arata iubire si afectiune. Conform unui studiu, reactia emotionala a cainelui se intensifica cu cat gradul de miscare a fetei stapanului creste la vederea cainelui.
  3. Lasa-l sa doarma cu tine in pat – la fel cum dormitul cu un bebelus il ajuta pe acesta sa se simta confortabil, dormitul alaturi de caine il va face sa se simta iubit si protejat.
  4. Vorbeste-i – acesta va fi foarte atent la cuvintele tale si la tonul vocii.
  5. Mangaie-l – cainii adora sa fie rasfatati si mangaiati, iar acest obicei le arata ca ii iubesti. Atunci cand mangai un caine, stimulezi producerea de oxitocina atat in corpul sau, cat si in al tau. Acest hormon fortifica legatura afectiva dintre voi.
  6. Dreseasa-l, ofera-i rasplata si lasa-l sa alerge alaturi de tine – dresajul si alergarile in tandem ajuta cainele sa se poarte bine si ii arata afectiune. Conform studiilor, rasplata cainelui prin mancare, mangaiere etc, ii arata acestuia ca il iubesti cu adevarat. De asemenea, cainii iubesc rutina, iar intretinerea rutinei de catre stapan este perceputa de catre caine ca un semn de iubire.
  7. Scarpina-l dupa urechi – conform studiilor, urechile cainilor au numeroase terminatii nervoase, iar stimularea lor duce la eliberarea de endorfine, adica hormoni ai placerii.
  8. Da-i sa manance din palma – cercetatorii si veterinarii spun ca daca vei hrani un caine din palma, acesta se va apropia de tine din punct de vedere afectiv, mai ales daca este pui.