Doctor japonez in varsta de 104 ani de recomanda aceste 14 sfaturi pentru sanatate - Dr.Online Doctor japonez in varsta de 104 ani de recomanda aceste 14 sfaturi pentru sanatate - Dr.Online

Dr.Online

Doctor japonez in varsta de 104 ani de recomanda aceste 14 sfaturi pentru sanatate

Shigeaki Hinohara este un medic de 104 ani din Japonia, care da cele mai bune sfaturi despre cum sa traiesti pana la 100 de ani si cum sa te bucuri de fiecare an. Este unul dintre cei mai batrani educatori japonezi, s-a nascut in 1911. El a scris 150 de carti, printre care „Living long, Living good” si este fondatorul „New Elderly Movement”. Mai jos sunt cele mai bune sfaturi pe care le-a spus despre cum sa ai o viata lunga, sanatoasa si fericita.

1. Cara-ti intotdeauna lucrurile si mergi pe scari.

Dr. Hinohara urca cate 2 trepte o data in timp ce urca pe scari.

2. Nu crede tot ce recomanda un specialist sau un medic

Ai grija de educatia ta, citeste mai mult, nimeni nu te obliga sa crezi ce zice doctorul.

3. Imparte cu altii ceea ce stii

El ofera 150 de prelegeri in comunitati de afaceri, in scoli etc. De multe ori da prelegeri despre razboi si pace. Cele mai multe dintre prelegerile sale sunt facute in timp ce sta in picioare, iar unele dintre ele pot dura pana la 90 de minute.

4. Nimeni nu spune ca trebuie sa te retragi

Nu te retrage daca iti place munca pe care o faci.

5. Planifica inainte

Daca nu vrei ca viata ta sa fie plictisitoare, trebuie sa ai un program aglomerat, plin de prelegeri, intalniri, lucru etc. Acum, Dr.Hinohara vrea sa participe la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

6. Nu fi supraponderal

El consuma la micul dejun o lingura de ulei de masline, cafea si suc de portocale. La  pranz mananca lapte, biscuiti si orez, peste si multe legume la cina. El consuma 100g de carne numai de doua ori pe saptamana.

7. Nivelul de energie nu vine de la mancare sau odihna, ci de la starea buna de spirit

Vei fi mai fericit si mai energic daca vei scapa de regulile din mintea ta. Trebuie sa te simti bine, ca un copil. Simte-te bine pana cand ti-e foame sau somn.

8. Este frumos sa traiesti mult

El se ofera in continuare voluntar, lucreaza 18 ore pe zi, in fiecare zi din saptamana si se bucura de fiecare moment al vietii sale.

9. Gaseste-ti modelul

Cei mai multi medici se intreaba ce ar face tatal lor cand ar avea o problema.

10. Viata este plina de incidente, asa ca nu te ingrijora prea mult

Dr.Hinohara a fost deturnat de armata sovietica la varsta de 59 de ani, fiind catusat pe un scaun timp de 4 ani, la 40 de grade. El este foarte uimit de modul in care corpul sau a incetinit procesul de adaptare la lipsuri.

11. Stiinta singura nu poate ajuta si vindeca oamenii

El crede ca boala poate fi vindecata cu arte vizuale si liberale si crede ca fiecare om este unic si are nevoie de tratament diferit.

12. Nu alerga pentru bani

El este foarte constient de faptul ca atunci cand paraseste aceasta lume, nu va putea sa ia nimic cu el.

13. Durerea este un lucru misterios

Pentru a uita de durere trebuie sa faci ceva interesant si distractiv. El a aflat ca animalele si muzica pot ajuta sa scapi sau sa uiti de durere.

14. Fii inspirat tot timpul

Pentru a te motiva trebuie sa fii inspirat. El spune ca a gasit inspiratie in poemul „Abt Vogler”, scris de Robert Browning.