Scapati de gandacii din patul dumneavoastra! Iti pot afecta sanatatea plamanilor in timp ce dormi - Dr.Online Scapati de gandacii din patul dumneavoastra! Iti pot afecta sanatatea plamanilor in timp ce dormi - Dr.Online

Dr.Online

Scapati de gandacii din patul dumneavoastra! Iti pot afecta sanatatea plamanilor in timp ce dormi

Oamenii își fac cel mai mult paturile după ce se trezesc. Cu toate acestea, experții susțin că acest obicei aduce daune ulterioare. Dacă vă faceți patul, atunci captați milioane de acarieni de praf între cearceafuri și bacterii care se dezvoltă pe celulele moarte ale pielii și transpirația, cauzând astm și alergii.

Dacă părăsiți patul tău, neacoperit bacteriile vor fi expuse la aer curat și la lumina soarelui care le va distruge. În timpul somnului, transpirăm, spun oamenii de știință. Cantitatea medie de transpirație pe care o producem ajunge la 1 litru pe noapte și îl face ideal pentru împrăștierea acarienilor.

Există aproximativ 1,5 milioane de acarieni care locuiesc în patul tău. Existența lor nu provoacă o problemă, totuși, ceea ce ei lasă în urmă nu. Excrețiile lor sunt responsabile de alergii la praf și de urgențe de inflamare a astmului.

Directorul departamentului de Curățenie al Institutului de Ingrijire Corporală, Carolyn Forte, spune că, dacă lăsați patul nefacut de-a lungul timpului după ce te trezești dimineața, va fi o decizie uimitoare, deoarece cearsafurile vor avea timp să se usuce.

Spălați ceasarfurile și perna la fiecare două săptămâni.