Semnele cancerului de col uterin pe care femeile trebuie să le recunoasca! - Dr.Online Semnele cancerului de col uterin pe care femeile trebuie să le recunoasca! - Dr.Online

Dr.Online

Semnele cancerului de col uterin pe care femeile trebuie să le recunoasca!

Chiar dacă cancerul de col uterin este un tip de cancer mortal, dacă este descoperit devreme, poate fi prevenit. Acesta este cel mai frecvent cauzat de HPV, un virus extrem de contagios. Este o infecție cu transmitere sexuală care vine în mai multe tipuri și numai unele dintre cauzele acestui tip de cancer.

Infecția HPV poate să dispară singură, dar poate provoca o creștere anormală a celulelor care poate duce la cancer de col uterin. Astfel, oamenii trebuie să fie conștienți de semne, deoarece nu sunt foarte evidente, dar există modalități de a le respecta. Sunați-vă ginecologul în cazul în care observați aceste simptome:

Durerea sau sângerarea – celulele cancerului de col uterin cresc pe peretele colului uterin și se pot usca și crăpa care provoacă sângerări și dureri. Este posibil să aveți sângerare rectală sau vezică urinară. Deci, dacă există sângerări în afara perioadei menstruale, trebuie continuată investigarea.

Secretii neobișnuite – ar putea exista o secretie apoasă datorită faptului că atunci când celulele canceroase încep să crească în cervix, celulele uterine vor începe să iasă.

Anemia – dacă vă simțiți obosiți, dar obiceiurile alimentare nu s-au schimbat sau după ce inima dvs. crește brusc după efortul obișnuit, atunci este posibil să aveți simptome de anemie. Acesta poate fi cauzat de sângerări anormale care adesea însoțesc cancerul de col uterin.

Pierderea in greutate – cea mai mare parte a cancerelor suprima si scade apetitul, deoarece umflarea colului uterin compreseaza stomacul, ceea ce duce la scaderea apetitului si la scaderea in greutate.

Problemele urinare – rinichii și vezica urinară pot fi comprimate pe măsură ce cervixul se umflă, ducând la obstrucția trecerii urinei. Din acest motiv, este posibil ca pacienții să nu poată goli vezica urinară, ceea ce provoacă în continuare durere și / sau infecții ale tractului urinar.

Durere constantă în spate, șolduri și picioare – această condiție comprimă organele interne. Vasele de sânge pot fi comprimate și acest lucru le face dificilă atingerea bazinului și a picioarelor, care conduc la dureri și umflături ale gleznelor și picioarelor.

Aceste simptome nu înseamnă neapărat cancer. Medicul dumneavoastră va face diagnosticul. Riscurile sunt mari de a dezvolta HPV și pot fi contractate de femei și bărbați, de asemenea. Acestea sunt factorii de risc:

  • Imunitate scăzută;
  • Sex neprotejat;
  • Parteneri sexuali multipli;
  • Fumatul sau respirația în fumul de mâna a doua.

Infecțiile cu transmitere sexuală sunt cea mai frecventă cauză a cancerului de col uterin, astfel că este important să fii conștient de semnele și simptomele HPV / examenele preventive.