Studiile arata ca sotii streseaza femeile de doua ori mai mult decat copiii - Dr.Online Studiile arata ca sotii streseaza femeile de doua ori mai mult decat copiii - Dr.Online

Dr.Online

Studiile arata ca sotii streseaza femeile de doua ori mai mult decat copiii

Istoria a aratat ca femeile tind sa se implice mai mult in viata copilului. Acest comportament deriva din epoca ancestrala in care barbatii au iesit sa vaneze prada, iar femeile au ramas in pesteri care pentru a avea grija de copii.

In vremurile moderne se intampla ceva similar, pana acum cativa ani cand femeile au primit dreptul la orice fel de munca si castiga acelasi salariu ca barbatii. Daca iti vei intreba bunica sau strabunica, vei vedea ca atunci cand ele erau tinere, femeile aveau grija de casa si de copii, iar barbatii lucrau.

Sa fii parinte nu a fost niciodata o sarcina usoara, iar mamele au un fel de dar pe care il dezvolta cu experienta. Diferite sarcini necesita un timp indelungat din partea lor si aceasta responsabilitate se formeaza din momentul in care accepta sa fie mame.

Cel mai mare stres este de a se confrunta cu diferitele etape ale copiilor, fiecare fiind dificila in felul sau. Cu toate acestea, nu este imposibil, intrucat mamele au o dedicatie, depun efort si dragoste, ceea ce le face cu adevarat admirabile.

Dar sotii cum colaboreaza?

Motivul real al stresului parental este lipsa de sprijin. Ambii parinti trebuie sa participe activ la educatia si formarea copilului lor, insa cele mai multe responsabilitati ii revin, de obicei, mamei.

De asemenea, se intampla ca sotul sa  isi streseze sotia mai rau decat copilul.  Conform studiilor, cel putin 45% dintre mame considera adevarat acest lucru.

Cand iti alegi partenerul de viata este normal sa va construiti impreuna viitorul, sa cumparati o casa, sa aveti copii.  Ceea ce femeile isi  intreaba rar sotii este daca sunt cu adevarat dispusi  sa se implice in planurile pe care le au impreuna.

Multe femei chestionate confirma ca o parte din stresul lor in educatia copiilor este din cauza lipsei de sprijin din partea sotilor lor.

Barbatii se apara explicand faptul ca femeile nu ar trebui sa ceara ajutor in aceasta situatie si ar trebui sa rezolve singure problemele legate de cresterea copiilor.

In concluzie, comunicarea adecvata intre parinti poate rezolva multe inconveniente si neintelegeri. Stresul nu este sanatos pentru o relatie si mai ales pentru cei care sunt parinti.